Asfalt Rotterdam Slider
Asfalt

ASFALT: De Andere Toepassingen!

Asfalt kennen wij voornamelijk als wegdek afwerking op snelwegen, provinciale wegen en grotere stedelijke wegen. Asfalt is een mengsel van steenslag, zand en vulstof dat met bitumen -een product uit de aardolie-industrie en niet te verwarren met teer!- aan elkaar wordt gekleefd.

Door zijn speciale eigenschappen kan asfalt voor zeer veel toepassingen worden gebruikt. Het bekendste mengsel is ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton) dat op snelwegen wordt gebruikt. Maar er zijn tal van andere varianten om kleureffecten te bereiken of geluid te reduceren. Voor extreem zwaar belaste verhardingen is een ZOAB gevuld met cementmortel (combinatie-deklaag) ontwikkeld

Ook met Asfalt bewerking heeft Moru al vele jaren ervaring. Of het nu gaat om een technische bewerking zoals het opruwen van asfalt, het aanpassen van de vlakheid van het asfalt of het verwijderen van (thermoplastische)belijning, of heel anders, het opwaarderen van asfalt naar een representatief oppervlak, Moru Schuurservices is uw partner in het bewerken van asfalt oppervlakken.

Toepassingen van Moru op Asfalt

Esthetisch:
Hoewel gekleurd asfalt al vele jaren wordt toegepast om bijvoorbeeld (rode) fietspaden te accentueren, en zo de veiligheid van de fietser te verhogen, is het toepassen van asfalt als een meer esthetische afwerking een meer recente ontwikkeling. Hierbij valt dan te denken aan het gebruik van andere toeslagmaterialen in het asfalt (vervangen van standaard grind) dat een andere kleur, grote of vorm heeft, al dan niet in combinatie met een aangepaste kleur asfalt. In het recente verleden zijn er zo al projecten gemaakt met de toevoeging van roestvast staal, kurk, schelpen en vele soorten en kleuren (natuur) steen. Om het toeslagmateriaal, standaard of juist afwijkend, zichtbaar te maken wordt er, na het aanbrengen en walsen van het asfalt, een dunne laag van het asfalt afgeschuurd zodat de steenlaag in het asfalt zichtbaar wordt. Het resultaat van deze bewerking wordt Asfalt Terrazzo genoemd.

Correctief\Herstel:
Moru levert verschillende manier van Asfalt bewerking voor het uitvoeren van herstellende werkzaamheden aan asfaltwegen. Zo kunnen wij (thermoplastische) belijning verwijderen van het wegdek zonder schade in de structuur van het asfalt en hebben wij ook een pakket voor het herstellen van Boomwortelschade.

Technische oplossingen

  • onvlak asfalt
  • te ruw asfalt
  • oude belijning
  • te hoog liggend asfalt
  • Boomwortelschade herstellen
  • affrezen asfalt

Verbeteringen

  • vlak asfalt
  • asfalt terrazzo
  • belijning verwijderen zonder schade aan asfalt

Onze technieken voor asfalt bewerking

Onze Asfalt projecten

Start typing and press Enter to search