Beton reinigen, beton schoonschuren, betonvloer reinigen, betonvloer schoonschuren, beton reinigen en polijsten, beton schoonschuren en polijsten
Beton schuren

Diamant Schuren

Beton schuren, een techniek waar de nodige know-how bij komt kijken! Moru schuurt al bijna 25 jaar lang vloeren en stond aan de wieg van het beton schuren 2e helft jaren negentig.

#betonschuren #betonpolijsten #diamantschuren #diamantpolijsten
Beton schuren komt in vele vormen, bijvoorbeeld zoals hiernaast het verwijderen van een coating van een betonvloer, maar ook het vlak schuren van een ongelijke betonvloer, of juist het glad schuren van een te ruwe betonvloer.  Een andere vorm van beton schuren is het maken van een mooie woonbetonvloer door een combinatie van diamant schuren en diamant polijsten.

Beton schuren is dus een techniek die op vele manieren kan worden toegepast en waarmee vele praktische vloerproblemen kunnen worden opgelost. Heeft u een betonvloer met een probleem, al lijkt het nog zo moeilijk, Moru heeft de oplossing (of weet u te vertellen dat deze echt niet bestaat!!!

Beton schuren wordt uitgevoerd met diamantgereedschap. Er bestaat voor elke klus een specifiek ontwikkeld stuk diamantgereedschap.  Ook tussen de verschillende, allemaal even speciale, schuurmachines zitten grote verschillen, die afhankelijk van de toepassing allemaal hun voordelen bieden. Doordat Moru al bijna 25 jaar is gespecialiseerd in deze materie beschikken wij over al deze kennis en de ervaring om deze kennis toe te passen!

Zoekt u dus een specialist in beton schuren dan neemt u contact op met Moru!

Toepassingen:

Met beton schuren bied Moru o.a. oplossingen voor:

 • Onvlakke betonvloeren
 • Te ruwe betonvloeren
 • Verstoffende betonvloeren
 • Verregende betonvloeren
 • Oude betonvloeren
 • betonvloeren in magazijn
 • betonvloeren in woning
 • betonvloeren in werkplaats

Enkele voorbeelden van materialen waarop beton schuren van toepassing is.

kunststofCoatingVerwijderenMetDiamantschuren
Coatings verwijderen middels diamant schuren
verregende beton klein
Een verregende betonvloer
Verregendebetonvloergeschuurdklein
De verregende vloer geschuurd
Beton ruw_vlak
Een ruwe betonvloer gedeeltelijk vlak geschuurd

Door te schuren met professionele diamant gereedschappen en de juiste (vaak zware) schuurmachine’s zijn wij in staat om snel materiaal af te nemen van de vaak harde betonvloer.  Onder de schuurmachine “snijd” de diamant in het oppervlak en schuurt zo dus de betonvloer weg. Voor elke soort bewerking op de betonvloeren is er een andere soort diamant, binding en zelfs ook type machine nodig. Juist met deze kennis onderscheid Moru zich van haar concurrenten!!

Door de betonvloer te schuren met de juiste gereedschappen en machines kan Moru de volgende oplossingen bieden:

 1. Het vlak schuren van een betonvloer met ongelijke vloer aansluitingen, een te ruw oppervlak of met schade aan de vloer.
 2. Een andere toepassing is het schuren van een verregende betonvloer waar met behulp van diamant schuren de verregende toplaag wordt afgeschuurd tot op de gezonde beton.
 3. Ook bij renovaties van vloeren wordt diamant schuren vaak toegepast. Herstellen van een versleten vloer van beton, terrazzo, natuursteen gaat namelijk uitstekend met behulp van schuur- en polijst technieken. Net als bij een houten vloer wordt het door gebruik beschadigde laagje afgeschuurd waarna deze vloer weer opnieuw gepolijst kunnen worden en er weer als nieuw uitzien.
 1. Supervlakke betonvloer door schuurtechniek in combinatie met 3D laser sturing. Met deze bewerking zijn wij in staat om betonvloeren supervlak te schuren en daarmee geschikt te maken voor VNA trucks die zich met hoge snelheid over de betonvloer verplaatsen.
 2. Ook bij het verwijderen van op de betonvloeren aanwezige coatings, tapijtlijm resten, tegellijm resten etc. kunnen onze machines worden ingezet. Bij deze bewerking wordt de betonvloer schoon geschuurd en dus ontdaan van oude overlagingen en voorbereid voor nieuwe.

Oppervlakken die wij met diamant kunnen schuren

Voorbeeld(en) van geschuurde beton vloeren.

Start typing and press Enter to search