Gepolijst beton, betonvloer polijsten, betonpolijsten, glanzend beton, representatief beton, stofvrije betonvloer
Gepolijst beton

Moru maakt van uw beton mooi beton!

Gepolijst beton is een oersterke, representatieve en zéér duurzame afwerking van betonnen oppervlakken.

Gepolijst beton is een esthetische afwerking van beton(vloeren) maar kan zeker ook als technische of praktische oplossing worden gekozen. Moru is sinds het ontstaan van de markt in Nederland betrokken geweest bij de ontwikkeling van de polijsttechnieken en de toepassingen hiervan in de praktijk. Gepolijst beton is een duurzame en representatieve afwerking en wordt steeds vaker toegepast als vloerafwerking in bedrijfsruimtes maar ook als vloerbedekking van particuliere woningen is dit product, ook wel genoemd woonbeton, bijzonder populair.

Met onderstaande voorbeelden wordt goed duidelijk dat gepolijst beton voor vele situaties geschikt is.

Gepolijst beton. beton polijsten
Betonvloer in horeca gedeelte verzorgings tehuis
Betonvloer impregneren Betonvloeren polijsten, gepolijste betonvloer, diamantschuren, diamant polijsten
Gepolijste betonvloer in Museum
Nieuw gepolijst beton na verwijdering mislukte toplaag
Betonvloer in Villa

Gepolijst beton is ook een vervanging van met coatings afgewerkte betonvloeren. Zelfs oude betonvloeren met versleten of beschadigde coatings kunnen door middel van beton schuren en polijsten worden gerenoveerd tot representatieve betonvloeren zonder het opnieuw plaatsen van een coating op de betonvloer. Onderstaand enkele voorbeelden van oude bedrijfsvloeren die werden gerenoveerd met behulp van diamant schuren en polijsten.

Gerenoveerde betonvloer
renovatie bedrijfsvloer
Betonvloer renovatie tijdens proces
renovatie bedrijfsvloer
#polijsten #diamantschuren # epoxyvloerverwijderen #betonimpregneren #betonrapareren
renovatie bedrijfsvloer

De toepassing van een standaard beton in deze ruimtes geeft al snel bekende bezwaren zoals vlekvorming, moeilijk te reinigen en verstoffing van de betonvloer. Bij een gepolijste betonvloer spelen deze problemen niet omdat de beton door het polijsten niet alleen mooier wordt maar ook slijtvaster waardoor verstoffing niet meer gebeurt, het reinigen van het gepolijste oppervlak juist eenvoudiger gaat als met andere type vloeren en doordat de gepolijste vloer geïmpregneerd wordt ook de vlekvorming geen probleem meer is.

Gepolijst beton is ook “GREEN” en wordt ook toegepast in C2C (cradle to cradle) bouwprojecten omdat bij de directe toepassing van de betonvloer als vloerafwerking er geen extra grondstoffen nodig zijn en de footprint van het gebouw waar deze vloer wordt toegepast dus kleiner wordt.

Zoals gezegd is gepolijst beton in vele variaties te maken en ook te bewerken.
Bij het voorbeeld van het NS perron is het tunnelstation te Delft te zien waar Moru Schuurservices werd ingeschakeld voor het polijsten van de betonterrazzo. Een duurzame afwerking met zeer mooie en klassieke uitstraling!!

Op “standaard” monolithisch afgewerkte betonvloer kan de vloer tot de gewenste glans worden gepolijst met als resultaat een egaal grijs uiterlijk maar wij kunnen uw vloer ook dieper uit schuren tot in de aanwezige kiezel en de vloer dan verder af polijsten tot een “betonterrazzo” vloer.

De voordelen van een gepolijste betonvloer op een rijtje:
– een duurzame afwerking met een hoge slijtvastheid
– C2C toepasbaar
– een hogere lichtopbrengst van uw verlichting dus reductie op uw stroomverbruik
– geen stofvorming meer
– makkelijk te reinigen
– een representatieve uitstraling van uw woning of bedrijf met een waarde
verhogende bijdrage
– een afwerking met een minimale milieu belasting: er zijn geen extra grondstoffen (zoals bij elke andere afwerking zoals tapijt, tegels, pvc, linoleum en/of coatings) nodig en dus ook geen milieu vervuiling door hiermee gepaard gaande productie vervuiling
– goed te onderhouden en ook na vele jaren gebruiksplezier makkelijk te renoveren.

Onze Services voor Gepolijst Beton

Onze projecten met Gepolijst Beton

Start typing and press Enter to search