Betonvloeren polijsten, gepolijste betonvloer, beton polijsten
Gepolijst beton

Moru maakt van uw beton mooi beton!

Gepolijst beton is een oersterke, representatieve en zéér duurzame afwerking van betonnen oppervlakken.

Gepolijst beton is een esthetische afwerking van beton(vloeren) maar kan zeker ook als technische of praktische oplossing worden gekozen. Moru is sinds het ontstaan van de markt in Nederland betrokken geweest bij de ontwikkeling van de polijsttechnieken en de toepassingen hiervan in de praktijk. Gepolijst beton is een duurzame en representatieve afwerking en wordt steeds vaker toegepast als vloerafwerking in bedrijfsruimtes maar ook als vloerbedekking van particuliere woningen is dit product, ook wel genoemd woonbeton, bijzonder populair.

Gepolijst beton kan ook worden toegepast als zéér representatieve wandafwerking.

Als voorbeeld ziet u onderstaand een toepassing op een moderne magazijnvloer en een interieur waarbij gekozen werd voor een zwart ingekleurde en gepolijste betonvloer.

Gepolijst beton
Standaard beton gepolijst
Betonvloeren polijsten, betonvloer inkleuren
Ingekleurd en Gepolijst Beton
Woonbeton, design beton, design vloer
Zwart Beton Terrazzo

Gepolijst beton is te verkrijgen in vele variaties en eigenlijk geschikt voor elke locatie waarbij ook een andere harde vloerbedekking zou kunnen worden toegepast. Bijvoorbeeld zoals bij onderstaande voorbeelden op de vloer van een particuliere woning, een horeca ruimte van een verzorgingstehuis en een perron van een NS station.

Gepolijst beton
Bij u thuis
gepolijst beton in een verzorgingstehuis
Een horeca ruimte in een verzorgingstehuis
betonvloeren polijsten, betonvloer polijsten, terrazzo beton polijsten
Gepolijst Beton Terrazzo als afwerking van een NS perron

De toepassing van een standaard beton in deze ruimtes geeft al snel bekende bezwaren zoals vlekvorming, moeilijk te reinigen en verstoffing van de betonvloer. Bij een gepolijste betonvloer spelen deze problemen niet omdat de beton door het polijsten niet alleen mooier wordt maar ook slijtvaster waardoor verstoffing niet meer gebeurt, het reinigen van het gepolijste oppervlak juist eenvoudiger gaat als met andere type vloeren en doordat de gepolijste vloer geïmpregneerd wordt ook de vlekvorming geen probleem meer is.

Gepolijst beton is ook “GREEN” en wordt ook toegepast in C2C (cradle to cradle) bouwprojecten omdat bij de directe toepassing van de betonvloer als vloerafwerking er geen extra grondstoffen nodig zijn en de footprint van het gebouw waar deze vloer wordt toegepast dus kleiner wordt.

Zoals gezegd is gepolijst beton in vele variaties te maken en ook te bewerken.
Bij het voorbeeld van het NS perron is het tunnelstation te Delft te zien waar Moru Schuurservices werd ingeschakeld voor het polijsten van de betonterrazzo. Een duurzame afwerking met zeer mooie en klassieke uitstraling!!

Op “standaard” monolithisch afgewerkte betonvloer kan de vloer tot de gewenste glans worden gepolijst met als resultaat een egaal grijs uiterlijk maar wij kunnen uw vloer ook dieper uit schuren tot in de aanwezige kiezel en de vloer dan verder af polijsten tot een “betonterrazzo” vloer.

De voordelen van een gepolijste betonvloer op een rijtje:
– een duurzame afwerking met een hoge slijtvastheid
– C2C toepasbaar
– een hogere lichtopbrengst van uw verlichting dus reductie op uw stroomverbruik
– geen stofvorming meer
– makkelijk te reinigen
– een representatieve uitstraling van uw woning of bedrijf met een waarde
verhogende bijdrage
– een afwerking met een minimale milieu belasting: er zijn geen extra grondstoffen (zoals bij elke andere afwerking zoals tapijt, tegels, pvc, linoleum en/of coatings) nodig en dus ook geen milieu vervuiling door hiermee gepaard gaande productie vervuiling
– goed te onderhouden en ook na vele jaren gebruiksplezier makkelijk te renoveren.

Onze Services voor Gepolijst Beton

Onze projecten met Gepolijst Beton

Start typing and press Enter to search