Verregende beton schuren, verregende betonvloer schuren, verregende betonvloeren herstellen
Verregende betonvloeren schuren

Verregende betonvloeren schuren of affrezen:

Verregende betonvloeren komen regelmatig voor maar wat is dat nu, hoe herstel je dit en wat kan je er dan nog mee? Een verregende betonvloer is een betonvloer waarop tijdens het afwerken (vlinderen) van de vloer een regenbui valt waaruit zodanig veel water valt dat de vloer hierdoor beschadigd raakt.

Afhankelijk van de hoeveelheid water, het moment van blootstelling (tijdens het “opstijven” van de beton) en de mogelijkheid om het water weg te werken bestaat deze schade uit cement verlies en een niet uitgeharde toplaag door cement verlies en een verkeerde verhouding water/cement. De schade aan de verregende betonvloer verschilt per vloer. Sommige zijn echt zwaar verregend waarbij de toplaag diep is geraakt terwijl andere betonvloeren slechts heel licht beschadigd zijn.

Nog zeer goed bruikbaar maar altijd behandelen!!
Onze ruim 20 jaar ervaring met het herstellen van verregende betonvloeren leert ons dat zeker 90% van de betonvloeren die schade oplopen door regenval kunnen worden hersteld. Dat geld dus ook voor de meest zwaar beschadigde betonvloeren. Door deze vloeren middels Diamant Schuren, Betonfrezen of een combinatie van deze vloerbewerkings technieken te bewerken zal de zwakke toplaag worden verwijderd tot op de harde en gezonde beton.

Slijtvastheid geschuurde betonvloer:
Nadat de verregende toplaag van een verregende betonvloer middels Diamant Schuren tot op de gezonde en dus harde toplaag is afgeschuurd blijft er dus een gezonde vloer over. Deze toplaag is echter een (ruw) geschuurd oppervlak en niet zonder meer geschikt voor alle gebruik. Hiertoe zal de betonvloer verdicht moeten worden. Dit verdichten wordt bij voorkeur bereikt met een combinatie van Diamant Polijsten en Impregneren van de herstelde betonvloer. Met het impregneren van de betonvloer met een stofbinder en\of betonverharder wordt de beton dus dichter en harder terwijl het verstoffen van de betonvloer wordt tegengegaan. Een verdere verbetering wordt verkregen door het Diamant Polijsten van het oppervlak waarbij krassen worden verwijderd, het oppervlak dichter wordt en de vloer beter en sneller schoongemaakt kan worden.

Esthetische eisen:
Wanneer een gevlinderde betonvloer als eindafwerking was bedoeld dan hebben de meeste herstelde verregende betonvloeren een afwijkend uiterlijk ten opzichte van het uitgangspunt. Immers, de mooie grijze toplaag van de betonvloer, welke juist wordt verkregen door het vlinderen van de vers gestorte betonvloer waarmee de cement omhoog wordt geduwd en de steen naar beneden, is door het teveel aan water te zacht geworden en niet meer bruikbaar als eindafwerking.

Hoewel Moru van een verregende betonvloer middels Diamant Schuren een technisch perfecte vloer kan maken zal het uiterlijk wellicht afwijken van de wensen van de gebruiker en moeten er aanvullende maatregelen worden genomen om tot een gewenst resultaat te komen.

Een verregende betonvloer voor een herstel behandeling
Een verregende betonvloer voor behandeling
diamant schuren verregende betonvloer, verregende beton schuren met diamant, verregende betonvloer herstellen
Een verregende betonvloer diamant geschuurd

Op verregende betonvloeren toepasbare technieken:

Start typing and press Enter to search