#betonschuren #diamantschuren #grotecapaciteitbetonschuren #professioneelbetonschuren
Diamant schuren

Diamant Schuren

Schuren met gereedschappen waarin industriële diamant is verwerkt wordt voornamelijk toegepast op oppervlakken van steen en glas. Het schurend materiaal dat bestaat uit korreltjes van industriële diamant is veel harder en scherper dan carborundum, het schuurmateriaal dat vaak op het “standaard” schuurpapier of de schuurschijf voor op uw Bosch thuis zit.

diamant schurenOp de afbeelding hiernaast een illustratie van diamant schuren met als resultaat een geschuurd oppervlak. Een goed geschuurd oppervlak is een vlak maar, afhankelijk van het toegepaste gereedschap, nog ruw oppervlak waarin de schuurkrassen nog voel/zichtbaar zijn. Deze schuurbewerking wordt meestal toegepast als voorbereiding voor een volgende bewerking of overlaging met bijvoorbeeld een coating.

Niet alleen is het schuurmateriaal harder maar ook de manier waarop dit op de schuurschijf (of zelfs in) is heel anders en veel sterker. Terwijl de carborundum korrels vaak op het schuurpapier zitten verlijmd is de diamant op een metalen schijf “gesinterd” of zit het in een metalen- of kunststofbinding. Het mag duidelijk zijn dat het hier over een kostbaar en zeker niet standaard stuk gereedschap gaat.

Doordat het schuurmateriaal opgesloten zit in een metalen blok is het echter een zéér effectief stuk gereedschap voor tal van toepassingen wanneer het wordt toegepast onder de juiste machines.

Bij Moru wordt het diamantschuren toegepast op natuursteen zoals marmeren – en graniet vloeren en ook op andere harde oppervlakken zoals betonvloeren en asfalt oppervlakken. Met diamantschuren kan een oppervlak worden voorbereid voor diamantpolijsten maar ook voor het aanbrengen van een overlaging zoals kunststof vloeren en de lijm van een tegelvloer. Het diamantschuren dient dan voor het opruwen van het oppervlak ter verkrijging van voldoende hechting.

Toepassingen:

Diamant polijsten wordt door Moru toegepast op bijna alle steenhoudende oppervlakken zoals:

 • Marmer en natuursteen
 • Cement gebonden terrazzo’s
 • Kunststof gebonden terrazzo’s
 • Betonvloeren
 • Asfalt
 • Gietasfalt

Enkele voorbeelden van toepassingen met diamant schuren:

20181001_155859
Gietvloeren verwijderen middels diamant schuren
Een licht vervuilde betonvloer waarop wij zojuist zijn begonnen met het afschuren van de vervuiling bestaande uit verfresten e.d.
Verfresten en vervuiling verwijderen van betonvloer
Prachtige beton terrazzo vloer in een restaurant
Terrazzo Betonvloer in Restaurant
#betonschuren #betonpolijsten #diamantschuren #diamantpolijsten
Diamantschuren ter voorbereiding van diamant polijsten

Met diamant schuren en de juiste (vaak zware) schuurmachine zijn wij in staat om van harde oppervlakken snel materiaal af te nemen. Onder de schuurmachine “snijd” de diamant in het oppervlak en schuurt zo dus het materiaal weg. Wel is het zo dat er voor elke soort oppervlak, marmer, graniet, beton, asfalt, etc. een andere soort diamant en binding nodig is. Juist het weten welk type diamant en binding er voor welk oppervlak nodig is om op een economische snelheid het gewenste resultaat te bereiken behoort tot de vakkennis die de mensen van Moru bezitten.

De oplossingen die wij bieden met diamant schuren:

 1. Diamant schuren wordt het meest toegepast om een oppervlak vlak te schuren. Een marmerenvloer met ongelijk liggende tegels, een betonvloer met ongelijke vloer aansluitingen, een te ruw oppervlak of met schade aan de vloer.
 2. Een andere toepassing is het schuren van een verregende betonvloer waar met behulp van diamant schuren de verregende toplaag wordt afgeschuurd tot op de gezonde beton.
 3. Ook bij renovaties van vloeren wordt diamant schuren vaak toegepast. Herstellen van een versleten vloer van beton, terrazzo, natuursteen gaat namelijk uitstekend met behulp van schuur- en polijst technieken. Net als bij een houten vloer wordt het door gebruik beschadigde laagje afgeschuurd waarna deze vloer weer opnieuw gepolijst kunnen worden en er weer als nieuw uitzien.
 1. Moru kan ook diamant schuren in combinatie met 3D laser sturing. Met deze bewerking zijn wij in staat om betonvloeren supervlak te schuren en daarmee geschikt te maken voor VNA trucks die zich met hoge snelheid over de betonvloer verplaatsen.
 2. Een bijzonder techniek is het diamant schuren van asfalt. Bij Moru hebben wij zéér veel ervaring met deze techniek en kunnen deze dan ook in diverse situaties aanbieden. Het maken van Asfalt Terrazzo van een asfalt oppervlak, het herstellen van boomwortelschade aan een wegdek of het verwijderen van thermoplastische belijning zijn hier enkele voorbeelden van.
 3. Diamant schuren is ook zeer geschikt voor het verwijderen van coatings, tapijtlijm resten, tegellijm resten etc. van alle harde ondergronden.

Oppervlakken die wij met diamant kunnen schuren

Onze projecten met Diamant schuren

Start typing and press Enter to search