Stofvrij beton, betonvloer impregneren, betonvloer stofvrij, InTelliSeal
Betonvloer Polijsten

Betonvloer polijsten

Met betonvloer polijsten maken wij van uw “standaard” betonvloer representatieve én duurzame bedijfsvloer!

Betonvloer polijsten geeft een oersterk, representatief en zéér duurzame afwerking van betonnen oppervlakken. Met het polijsten van betonvloeren wordt een een esthetische afwerking verkregen maar deze bewerking kan zéér zeker ook als technische of praktische oplossing worden gekozen. Moru is sinds het ontstaan van de markt in Nederland betrokken geweest bij de ontwikkeling van de polijsttechnieken en de toepassingen hiervan in de praktijk. Gepolijst beton is een duurzame en representatieve afwerking en wordt steeds vaker toegepast als vloerafwerking in bedrijfsruimtes maar ook als vloerbedekking van particuliere woningen is dit product, ook wel genoemd woonbeton, bijzonder populair.

Als voorbeeld ziet u onderstaand een toepassing van het betonvloer polijsten op een moderne magazijnvloer en een interieur waarbij gekozen werd voor een zwart ingekleurde en gepolijste betonvloer.

#Betonvloerpolijsten #betonvloerrenovatie #betonvloerherstellen
Betonvloer polijsten bij renovatie van betonvloer in magazijn!
#Betonvloerpolijsten #betonvloerrenovatie #betonvloerherstellen
Betonvloer polijsten na renovatie van betonvloer in groot magazijn
betonvloeren polijsten, betonvloer polijsten, betonvloeren veredelen
Een Horeca ruimte in een verzorgings tehuis

Betonvloer polijsten op een bestaande betonvloer:

Met de techniek “betonvloer polijsten” kan er op de basis van een “standaard” betonvloer vele uiterlijke variaties worden gecreëerd die op vele locaties, groot en klein, privé of bedrijf kunnen worden toegepast. Eigenlijk kan je zeggen dat een gepolijste betonvloer overal kan worden toegepast waarbij ook een andere harde vloerbedekking zou kunnen worden toegepast. Bijvoorbeeld zoals bij onderstaande voorbeelden op de vloer van een particuliere woning, een horeca ruimte van een verzorgingstehuis en een perron van een NS station.

betonvloer-polijsten-villa-bathmen01
Betonvloer in Villa hersteld na loslatende beschermlaag
betonvloeren polijsten, betonvloer polijsten, beton veredelen
Betonvloer hoogglans gepolijst
Betonvloeren polijsten door Moru
Gepolijst Beton als afwerking van een museum vloer

De toepassing van een standaard beton in deze ruimtes geeft al snel bekende bezwaren zoals vlekvorming, moeilijk te reinigen en verstoffing van de betonvloer. Bij een gepolijste betonvloer spelen deze problemen niet omdat de vloer door het betonvloeren polijsten niet alleen mooier wordt maar ook slijtvaster waardoor verstoffing niet meer gebeurt, het reinigen van het gepolijste oppervlak juist eenvoudiger gaat als met andere type vloeren en doordat de gepolijste vloer geïmpregneerd wordt ook de vlekvorming geen probleem meer is.

Gepolijst beton is ook “GREEN” en wordt ook toegepast in C2C (cradle to cradle) bouwprojecten omdat bij de directe toepassing van de betonvloer als vloerafwerking er geen extra grondstoffen nodig zijn en de footprint van het gebouw waar deze vloer wordt toegepast dus kleiner wordt.

Zoals gezegd is gepolijst beton in vele variaties te maken en ook te bewerken.
Bij het voorbeeld van het NS perron is het tunnelstation te Delft te zien waar Moru werd ingeschakeld voor het polijsten van de betonterrazzo. Een duurzame afwerking met zeer mooie en klassieke uitstraling!!

Op “standaard” monolithisch afgewerkte betonvloer kan de vloer tot de gewenste glans worden gepolijst met als resultaat een egaal grijs uiterlijk maar wij kunnen uw vloer ook dieper uit schuren tot in de aanwezige kiezel en de vloer dan verder af polijsten tot een “betonterrazzo” vloer.

De voordelen van het betonvloeren polijsten op een rijtje:
– een duurzame afwerking met een hoge slijtvastheid
– C2C toepasbaar
– een hogere lichtopbrengst van uw verlichting dus reductie op uw stroomverbruik
– geen stofvorming meer
– makkelijk te reinigen
– een representatieve uitstraling van uw woning of bedrijf met een waarde
verhogende bijdrage
– een afwerking met een minimale milieu belasting: er zijn geen extra grondstoffen (zoals bij elke andere afwerking zoals tapijt, tegels, pvc, linoleum en/of coatings) nodig en dus ook geen milieu vervuiling door hiermee gepaard gaande productie vervuiling
– goed te onderhouden en ook na vele jaren gebruiksplezier makkelijk te renoveren.

Onze Services voor Gepolijst Beton

Projecten met betonvloeren polijsten:

Start typing and press Enter to search