Woonbeton, beton polijsten, gepolijst beton, InTelliFloor
Woonbeton

Woonbeton : strak en toch sfeervol en zeker ook representatief!

Beton is een prachtig, sterk en zeer duurzaam bouwmateriaal dat in vrijwel elke bouw wordt toegepast. Of het nu gaat om de palen, fundatie balken, vloeren, en dus ook woonbeton vloeren, of wanden van een woning, bedrijfspand, kunstwerk in een (rijks)weg parkeergarage etc. beton vind je overal.

Woonbeton is dus een van de vele toepassingen van beton!

Woonbeton is eigenlijk niets anders dan de standaard beton(vloer) waarover wij in de aanhef van dit artikel praten maar dan wel met een speciaal mengsel (bijna elke betonvloer wordt gemaakt op een op het project afgestemd recept!)Woonbeton vraagt ook om een andere afwerking (het zogenaamde vlinderen) dan standaard betonvloer en ook hier wordt dus aparte aandacht aan gegeven.

Met de juiste voorbereidingen van de ondervloer, een optimale samenstelling van het betonmengsel en de juiste manier van afwerken wordt dan een prachtige woonbetonvloer gemaakt. Ja, een betonvloer want dit is nog steeds geen woonbeton!  Woonbeton is, zoals de naam het al zegt, geschikt om op te wonen en daarvoor moet de betonvloer nog enkele behandelingen ondergaan!

De woonbetonvloer moet in ieder geval worden beschermd tegen vlekken en indringing van vuil door deze te impregneren. Verder kan de betonvloer ook nog gladder worden gemaakt door deze met diamant polijsten te schuren en polijsten tot een door de klant gewenste glans.

Wanneer de betonvloer op de juiste manier is afgewerkt en beschermd dan mogen wij spreken van woonbeton.

Een betonvloer polijsten is een techniek waarmee een “standaard” betonvloer wordt getransformeerd naar een representatieve vloerafwerking zoals u deze wellicht ook kent van gepolijste natuursteen.

Beton polijsten geeft een oersterk, representatieve en zéér duurzame afwerking van betonnen oppervlakken. Met het polijsten van betonvloeren wordt een esthetische afwerking verkregen maar deze bewerking kan zéér zeker ook als technische of praktische oplossing worden gekozen. Moru is sinds het ontstaan van de markt in Nederland betrokken geweest bij de ontwikkeling van de polijsttechnieken en de toepassingen hiervan in de praktijk. Gepolijst beton is een duurzame en representatieve afwerking en wordt steeds vaker toegepast als vloerafwerking in bedrijfsruimtes maar ook als vloerbedekking van particuliere woningen is dit product, ook wel genoemd woonbeton, bijzonder populair.

Onderstaand ziet u diverse uitvoeringen en toepassingen van Woonbeton.

Woonbeton
Woonbeton grijs gepolijst
Woonbeton, woonbetonvloer, gepolijste betonvloer
Woonbetonvloer gepolijst
betonvloeren polijsten, betonvloer polijsten, betonvloeren veredelen
Een Horeca ruimte in een verzorgings tehuis

Met diverse polijsttechnieken kan er op de basis van een “standaard” betonvloer dus een prachtige woonbetonvloer worden gemaakt waarbij vele uiterlijke variaties kunnen worden gecreëerd die op vele locaties, groot en klein, privé of bedrijf kunnen worden toegepast. Eigenlijk kan je zeggen dat een gepolijste betonvloer overal kan worden toegepast waarbij ook een andere harde vloerbedekking zou kunnen worden toegepast.

Woonbeton
Woonbeton grijs "gezoet" gepolijst
Woonbeton, design beton, design vloer
Woonbeton zwart ingekleurd en terrazzo gepolijst
Woonbeton, Design beton, terrazzo beton
Woonbeton in Terrazzo afwerking

Gepolijst beton is ook “GREEN” en wordt ook toegepast in C2C (cradle to cradle) bouwprojecten omdat bij de directe toepassing van de betonvloer als vloerafwerking er geen extra grondstoffen nodig zijn en de footprint van het gebouw waar deze vloer wordt toegepast dus kleiner wordt.

De voordelen van het betonvloeren polijsten op een rijtje:
– een duurzame afwerking met een hoge slijtvastheid
– C2C toepasbaar
– een hogere lichtopbrengst van uw verlichting dus reductie op uw  stroomverbruik
– geen stofvorming meer
– makkelijk te reinigen
– een representatieve uitstraling van uw woning of bedrijf met een waarde
verhogende bijdrage
– een afwerking met een minimale milieu belasting: er zijn geen extra grondstoffen (zoals bij elke andere afwerking zoals tapijt, tegels, pvc, linoleum en/of coatings) nodig en dus ook geen milieu vervuiling door hiermee gepaard gaande productie vervuiling
– goed te onderhouden en ook na vele jaren gebruiksplezier makkelijk te renoveren.

Onze Services voor Woonbeton:

Start typing and press Enter to search