ElectrischeSchaafmet3Dsturing2Slider
Diamant schaven

Diamant schaven

Wanneer er teveel materiaal van een hard oppervlak moet worden verwijderd en dit niet met diamant schuren kan (of te lang duurt) dan kan dit oppervlak worden gefreesd of met diamant schaven omlaag worden gebracht. Vaak zal worden gekozen voor frezen omdat dit sneller werkt en goedkoper in uitvoering is.

Onder een diamantschaaf machine is een rol met tegen elkaar geplaatste diamantzaagbladen gemonteerd. Wanneer deze rol draaiend door de machine op de vloer wordt gedrukt dan ontstaan er dus eigenlijk allemaal zaagsnede’s naast elkaar. Afhankelijk hoe dicht de zaagbladen tegen elkaar zijn geplaatst ontstaat er een vlak met zeer kleine of grotere rillen of tussen ruimtes.

Hoewel diamant schaven dus een duurdere oplossing is om een vloer omlaag te brengen wordt deze toch nog regelmatig toegepast in plaats van frezen. Deze keuze wordt dan vaak gemaakt omdat er bij het diamant schaven veel minder geluid vrijkomt en\of omdat er bij het diamant schaven minder trillingen vrijkomen. Ook kan de ondergrond gewoon niet geschikt zijn om te frezen doordat deze door de vertikale krachten van het frezen zou scheuren en/of breken.

Een heel andere redenen om diamant schaven toe te passen is dat deze techniek veel nauwkeuriger werkt dan schuren of frezen. Een diamantschaafmachine staat net als een frees op zijn eigen wielen op het te bewerken oppervlak. Door de schaafrol welke onder de machine hangt nu op het oppervlak te laten zakken kan zeer nauwkeurig worden bepaald hoe diep de vloer wordt afgeschaafd. Dit werkt hetzelfde bij een frees echter hier is het gereedschap veel groffer en ontstaat dus een ruwer oppervlak.

Wanneer handmatig instellen van de machine niet precies genoeg is kan onze schaafmachine ook met een lasersturing worden uitgerust. Deze sturing zorgt er dan voor dat de machine niet alleen weet hoeveel hij moet weg halen maar ook waar dat precies gebeuren moet!!

Toepassingen:

Diamant schaven kan worden toegepast op de volgende oppervlakken:

  • Betonvloeren
  • Asfalt vloeren en oppervlakken
  • Toplagen zoals:
  • epoxy vloeren
  • Troffel vloeren
  • Kunststof gebonden terrazzo’s
  • Marmer & natuursteen

Enkele diamant schaaf toepassingen:

Schaven_diamantrol
Een schaafrol zoals deze onder de schaafmachine zit
schaven_asfalt2
Asfalt op niveau schaven
profiel_schaven
Profiel schaven in beton
blokjes_schaven
Blokjes profiel schaven in beton

Oppervlakken die we kunnen Diamant Schaven

Onze projecten met Diamant Schaven

Start typing and press Enter to search