DunneCoatingopDiamantGeschuurdeBetonvloer
Moru én Kunststofvloeren

De juiste basis voor elke kunststofvloer!!

Kunststof vloeren, ze zijn er in vele soorten, hebben allemaal één ding gemeen: De ondergrond voorbereiding is van cruciaal belang voor het gewenste resultaat. En juist daarin heeft Moru al vele tienduizenden meters ervaring over de laatste 24 jaar.

Kunststofvloeren op nieuwe betonvloeren:
Wanneer een kunststofvloer op een nieuwe betonvloer wordt aangebracht wordt nogal eens gedacht dat een goede schoonmaakbeurt van de betonvloer voldoende is om de kunststofvloer met voldoende hechting aan te kunnen brengen. Een nieuwe monolithische betonvloer is echter te dicht van zichzelf en heeft vaak ook nog een cementfilm erop liggen die met gewone schoonmaak niet verdwijnt. Door het vlinderen is de toplaag van de beton dusdanig verdicht dat de verf niet op de vloer kan hechten. Kunststofvloeren die op een onjuist voorbereide betonvloer worden aangebracht laten vaak al snel los wat tot een hoge schadepost kan leiden.

Met een juiste voorbereiding van de betonvloer haalt u niet alleen het maximale rendement uit uw coating maar is ook het beste visuele resultaat te behalen.

Kunststofvloeren op bestaande betonvloeren:
Op bestaande vloeren is de noodzaak van voorbereiding vaak duidelijker, immers er moet misschien een oude epoxycoating worden verwijderd, vuil- en verfresten van de vloer afgeschuurd, tapijt van de vloer verwijderd, Lijmresten afgeschuurd, enz. Ook een zware vervuiling van de vloer of oneffenheden in de betonvloer kunnen vragen om een goede voorbewerking van de betonvloer voordat hierop een nieuwe coating wordt aangebracht.

Altijd bewust kiezen voor de juiste voorbereiding:
De meest gebruikte technieken bij voorbehandelingen van een betonvloer voor het aanbrengen van een kunststofvloer zijn Stofvrij Kogelstralen en Diamant Schuren. Een groot verschil tussen de beide technieken is het eindresultaat!! Bij Diamant Schuren zal een oppervlak altijd vlakker worden dan voor de behandeling en is het resultaat absoluut egaler. Dit komt doordat de diamantschijven onder de schuurmachine op de vloer rusten en bij het schuren vlak over de vloer draaien. Tijdens het schuren wordt een kras gemaakt waarmee het eigenlijke schuren gebeurt. De diepte van de kras kan aangepast worden aan het type overlaging zodat ook bij een dunne overlaging zoals bv een rolcoating, de bewerking niet terug te zien is in de kunststofvloer. Bij het Stofvrij Kogelstralen zoals dit over het algemeen wordt toegepast ontstaan straalbanen in de bewerkte vloer doordat bij het stralen gebruikt wordt gemaakt van een verticale techniek waarbij stukjes staal tegen de vloer aan worden geslingerd. Bij het overlappen van twee banen, waar bij het Diamant Schuren de schuurschijf op de vloer drijft, wordt de vloer in het overlap gedeelte voor een tweede keer met dezelfde hevigheid bekogeld en ontstaat dus ook een diepere “schade”. Juist deze straalbanen zijn bij dunne coatings zichtbaar in de vloer. Dit maakt de straaltechniek dus ongeschikt voor dit soort systemen dunne kunststofvloer systemen. De toe te passen techniek is afhankelijk van groot aantal factoren

waarbij de belangrijkste factor altijd bestaat uit het aan te brengen vloer systeem!!

Unieke straaltechniek zonder straalbanen!!
Mocht de klant er toch op staan dat de vloer wordt gestraald terwijl er een dun vloersysteem is voorzien dan heeft Moru de beschikking over een unieke straalmachine waarmee wij geheel straalbaan vrij kunnen stralen.

Esthetische toepassingen van kunststofvloeren

Behalve coatings en gietvloeren worden er tegenwoordig ook succesvol Kunststof Terrazzo vloeren toegepast. De traditionele Terrazzovloer heeft weliswaar vaak de voorkeur maar is vooral bij grote projecten geen optie doordat de mogelijke te behalen dagproducties te laag liggen t.o.v. de gevraagde bouwsnelheid. Verder is er natuurlijk ook het kosten aspect dat bij moderne oplossingen een stuk lager ligt.

Kunststof Terrazzo wordt op dit moment regelmatig toegepast en is al in vele gebouwen in Nederland te vinden. Ook in het bewerken van dit type vloerafwerking heeft Moru al vele jaren en duizenden meters ervaring. Een mooi recent project is bijvoorbeeld een Eneco kantoor in Rotterdam waar een prachtige terrazzovloer ligt.

Waarom Moru: omdat Moru met veel expertise op het gebied van machines, diamantgereedschappen en project ervaring zorgt dat uw vloer op de juiste manier wordt geschuurd, omdat wij zorgen dat uw planningen worden gehaald, omdat wij met vakmensen in loondienst werken die het bovenstaande waar kunnen maken en u en uw klant!

Technische oplossingen

 • verregende vloeren
 • onvlakke vloeren
 • onvlakke vloeraansluitingen
 • verstoffende vloeren
 • versleten vloeren
 • verwijdering lijmresten ed
 • verwijdering cementresten
 • verwijdering vlekken
 • ingesleten looppaden

Verbeteringen

 • stofvrij beton
 • supervlakke magazijnvloer
 • sportvloeren
 • vloer op afschot
 • opruwen t.b.v. hechting van overlaging
 • antislip vloeren
 • zuurbestendige vloeren

Kunststof vloeren: Voorbereiden of Verwijderen:

Onze kunstwerken:

Start typing and press Enter to search