InTelliSeal, InTelliFloor, betonveredeling, betonconserveren, beton impregneren, woonbeton

InTelliFloor staat voor kwaliteit en milieu!

InTelliSeal: Steeds meer aannemers, architecten en gebouwbeheerders ontdekken de vloer waarnaar ze al jaren op zoek zijn.  Een vloer die erg slijtvast is, makkelijk te reinigen, niet gewaxt hoeft te worden en er mooi uitziet. Ze waren waarschijnlijk verrast om vast te stellen dat dit hetzelfde beton was dat ze al tientallen jaren bedekten met vloerbedekkingen.  Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen zijn wij erin geslaagd om een betonvloer te verdichten via een proces met diamantslijpen en het aanbrengen van chemische stoffen om het materiaal veel harder te maken dan dat van een gewone betonplaat. Het resultaat is een extreem hard oppervlak met een prachtige glans dat erg weinig onderhoud vraagt. Als u een vloer nodig hebt en zich afvraagt of gepolijst beton de oplossing is, neem dan een kijkje op onze website voor meer informatie.

Moru  levert een volledige vloerbedekking die de vloer beschermt gedurende de hele levensduur van uw gebouw. Wanneer onze producten als totaalsysteem worden gebruikt, komt een ongeëvenaarde vloer tot stand die slijtvast, esthetisch en duurzaam is.

De vele voordelen van InTelliFloor:

In gewoon, ongepolijst beton worden kleine stofdeeltjes naar het oppervlak geduwd door een opwaartse kracht die uitbloeiing (efflorescentie) wordt genoemd. Het continu duwen van stofdeeltjes naar het oppervlak heet toepasselijk “stoffen”. Door het stoffen wordt epoxyhars van het oppervlak van de betonvloer geduwd en dat maakt van het onderhoud plots een dure zaak. Gepolijste betonvloeren hebben helemaal geen last van dit stoffen, waardoor ook de werkomgeving gezonder is

Eenvoudig gezegd transformeert een gepolijste betonvloer een poreuze vloer in een afgesloten oppervlak dat voldoende dicht is om water, olie en andere verontreinigingen buiten te houden

Er zijn heel wat redenen waarom een betonvloer niet meer voldoet bij het ouder worden: regenschade, oppervlaktespanning, delaminatie, onjuiste curing, geschotelde randen, defecten aan voegen … de lijst is lang. Er is nu een oplossing die elke vloer er beter dan nieuw laat uitzien: gepolijst beton. Wij verwijderen de bovenlaag van uw oude betonnen vloer (inclusief opgelapte, deels aangebrachte of volledige coatings) en verharden de laag onder het oude oppervlak. Oud, versleten of zwak beton kan worden versterkt zodat het over een hogere schokweerstand en slijtweerstand beschikt zodra de vloer is gepolijst.

Met een vloer die zo sterk weerspiegelt als een gepolijste betonvloer, is de verbeterde lichtinval in uw pand niet alleen goed voor uw elektriciteitsrekening, maar het maakt uw vloer ook veel mooier. Iedereen die in uw pand binnenkomt, werknemer of klant, zal beter kunnen zien en beter gebruik kunnen maken van uw faciliteiten. Kent u nog een vloerbedekking die deze voordelen biedt?

Wanneer een betonvloer gepolijst is, ziet hij er misschien wel uit als glas, maar hij heeft een hogere wrijvingscoëfficiënt dan gewoon beton. Het is met andere woorden veel moeilijker om uit te glijden op een gepolijste betonvloer, nat of droog. Gepolijst beton voldoet altijd aan de normen voor vloeren (en doet het in veel gevallen zelfs beter).

 Bij andere vloerafwerkingen zijn bandensporen doorgaans een permanente markering totdat de vloer wordt hersteld. Met gepolijste betonvloeren verdwijnen dit soort vlekken/strepen meteen wanneer de vloer wordt schoongemaakt.

In zware industriële faciliteiten kunnen ruwe en ongelijke oppervlakken de banden snel doen verslijten. De meeste betonvloeren hebben kleine “schotelende” voegen, waar het beton naar boven krult aan de voegranden tijdens het uitharden. Bij een gepolijste betonvloer worden deze plaatsen genivelleerd en wordt het volledige oppervlak vlak zodat banden langer meegaan.

 De meeste vloerbedekkingen, zelfs gewone betonvloeren, moeten grondig geschrobd en intensief gereinigd worden. Olie, verf en andere verontreinigingen kunnen een permanente vlek worden op gewone oppervlakken. Een gepolijste betonvloer moet daarentegen niet intensief worden geschrobd – het oppervlak is zo compact dat het zelfs olie en andere stoffen afstoot zodat het veel sneller kan worden schoongemaakt dan andere vloeren.

 De gepolijste delen kunnen meteen na het proces in gebruik worden genomen. Omdat het proces zo netjes verloopt en er geen giftige of gevaarlijke materialen worden gebruikt, hebben we in het verleden al voedingsbedrijven, geneesmiddelenproducenten en andere leveranciers van medische apparatuur geholpen bij het plaatsen van vloeren die aan hun strenge eisen voldeden. In veel gevallen kunt u nog een gepolijste betonvloer plaatsen terwijl de installaties al draaien. Gepolijste betonvloeren worden geïnstalleerd in ziekenhuizen, terwijl patiënten, families en het personeel op de vloer lopen, zonder dat hun dagelijkse routines en activiteiten onderbroken moeten worden.

 De besparing met een gepolijste betonvloer kan oplopen tot honderdduizenden euro’s voor de meeste faciliteiten, zelfs in een periode van 10-12 jaar. De cijfers spreken voor zich.

Gepolijst beton kan soms worden verward met marmer; zo glad en aantrekkelijk is het. Geen enkele andere vloerbedekking evenaart de pracht van een gepolijste betonvloer. Epoxyhars komt niet eens in de buurt. Foto’s helpen om het verhaal te vertellen, maar een demonstratie zal u pas echt overtuigen.

 Er is gewoon geen vergelijking mogelijk met andere vloerbedekkingen als we het hebben over hoe lang een vloer meegaat. De eerste gepolijste betonvloeren zijn vandaag nog altijd in uitstekende staat. Als ze toch ooit moeten worden gerenoveerd, zal dat maar een fractie kosten van wat het voor andere vloerbedekkingen kost en met een veel langere levensduur.

InTelliSeal producten zijn kwalitatief hoogwaardige producten die toegepast worden in ons InTelliFloor concept waarin vloer veredeling en onderhoudsconcepten vastgelegd zijn.

Het InTelliFloor concept bestaat o.a. uit:

  • Vloer voorbereiding: Bij nieuwe vloeren: vlakschuren bij bestaande vloeren schoonschuren: vervuiling\coatings verwijderen
  • Impregnatie met InTelliSeal Mx ter verdichting en verharding van de betonvloer
  • Polijsten: het krasvrij schuren en verder polijsten tot op de gewenste glans
  • Bescherming: het aanbrengen van een beschermingslaag op de vloer met InTelliSeal Microfilm.

InTelliSeal, beton impregneren

Onze producten:

  • IntelliSeal (Mx): voor nieuw beton, ook als curing en verzegeling
  • InTelliSeal (Li): voor bestaand beton en nieuw beton onder plastic
  • InTelliSeal (Af): voor bestaand beton en nieuw beton onder plastic
  • InTelliSeal (Hf) voor bestaand beton
  • InTelliSeal Microfilm: voor Bestaand beton en nieuw beton na 30 dagen
  • InTelliSeal Color: voor Bestaand beton

Enkele voorbeelden van geïmpregneerde oppervlakken:

diamant schuren verregende betonvloer, verregende beton schuren met diamant, verregende betonvloer herstellen
Een verregende betonvloer
InTelliSeal
Hoogglans beton
InTelliSeal
Gezoet beton

Geef uw vloer de bescherming die deze verdient en laat uw vloer impregneren door de vakman. Hiermee krijgt u een garantie voor een optimale levensduur van uw vloer met een groot gebruikers gemak.

Klik hier voor meer informatie over de oppervlakken die wij kunnen impregneren:

Enkele van de door Moru geïmpregneerde projecten:

Start typing and press Enter to search