beton, impregneren, hydrofoob, stofvrij, beton veredeling
Impregneren

Impregneren: Een goede investering!!

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het leveren en vakkundig laten aanbrengen van beschermings middelen. Misschien iets minder natuurlijk en ook minder duidelijk is dat wanneer u uw eigendommen niet beschermd dit op den duur ook geld kost.  Wij helpen onze klanten dan ook om een weloverwogen keuze te maken bij het beslissen of een vloer wel of niet geïmpregneerd en/of geseald moet worden. Hierbij spelen zaken als Arbo-belang (stofvrij werken) belasting van de vloer (mechanisch en chemisch) een rol maar ook hoelang de gebruiker gebruik gaat maken van de vloer.

Met het meteen impregneren kiest van uw nieuwe of net geheel gestripte of gereinigde vloer kiest u ook voor makkelijker onderhoud, een grote bescherming tegen indringende vlekken, een groter woon- of gebruiksgenot, lagere onderhoudskosten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen dus ook een vermindering van de milieu belasting.

Een impregnatie veranderd de kleur of het uiterlijk …
Het is inderdaad zo dat een impregnatie een bepaalde verdichting van het oppervlak met zich meebrengt waardoor het licht beter in het oppervlak kan doordringen. Dit geeft de zogenaamde “wetlook” en heeft inderdaad vaak een verdieping van de kleuren tot gevolg. Dit wordt veroorzaakt doordat de poreuze delen van de vloer de impregnatie vloeistof opnemen en dus worden beschermd tegen indringing door vlekkenmakers.  Echter, op deze manier wordt de vloer dus in zijn geheel wellicht iets donkerder of kleurrijker maar dat is dan wel een egale, verkleuring en niet een lokale verkleuring door bijvoorbeeld een lelijke vetvlek.

De vloer gaat glanzen door de impregnering …
Helaas zijn er ook bedrijven die zeggen uw vloer te zullen impregneren en deze vervolgens alleen maar sealen met een polymeer of acrylaat was o.i.d. Het waarom is eenvoudig: het meteriaal (de “impregneer”) is veel goedkoper en het werkt in één keer! Het is waar, u ziet meteen dat het water of de koffie vlek op de vloer blijft liggen. Het 1e nadeel is echter ook meteen zichtbaar want nu zit er een zichtbare waslaag op uw mooie vloer. Het tweede nadeel is een direct gevolg van het eerste, het materiaal ligt OP de vloer en dus is het gevoelig voor slijtage en loopt u het er binnen enkele maanden af. En dan bent u weer terug bij af.

Dus: impregneren = gewoon doen!
Een goede impregnatie vraagt om kennis van de vloer en van de beschikbare impregneer middelen zodat u een vakkundig advies krijgt aangepast op uw type vloer en de te verwachten (vlek) belasting van deze vloer. Bij Moru kunt u dit vakkundige advies krijgen onderbouwd met 24 jaar ervaring op het gebied van met name poreuze en\of kalkhoudende(natuur)stenen vloeren of andere harde, maar poreuze vloeren zoals bijvoorbeeld betonvloeren.

Oplossingen:

Moru kan voor u o.a. de onderstaande poreuze vloeren impregneren:

  • Cotto vloeren
  • Marmer & Natuursteen vloeren
  • Cement gebonden terrazzo vloeren
  • Traditionele Terrazzovloeren
  • Betonvloeren
  • Woonbetonvloeren
  • Cement gebonden gietvloeren
  • Kwartsiet vloeren
  • Andere poreuze vloeren

InTelliSeal, InTelliFloor, betonveredeling, betonconserveren, beton impregnerenwoonbeton

InTelliSeal producten zijn kwalitatief hoogwaardige producten die toegepast worden in ons InTelliFloor concept waarin vloer veredeling en onderhoudsconcepten vastgelegd zijn.

Enkele voorbeelden van geïmpregneerde oppervlakken:

diamant schuren verregende betonvloer, verregende beton schuren met diamant, verregende betonvloer herstellen
Een verregende betonvloer
Impregneren
Hoogglans beton
Impregneren
Gezoet beton
Diamant polijsten natuursteen
Gezoet natuursteen

Geef uw vloer de bescherming die deze verdient en laat uw vloer impregneren door de vakman. Hiermee krijgt u een garantie voor een optimale levensduur van uw vloer met een groot gebruikers gemak.

Klik hier voor meer informatie over de oppervlakken die wij kunnen impregneren:

Enkele van de door Moru geïmpregneerde projecten:

Start typing and press Enter to search