Datum                                     : vrijdag 20 mei 2016
Auteur                                    : JR
Toegepaste Techniek          : lamelfrezen, stofvrij stralen en diamantschuren
Soort Ondergrond               : 30 jaar oude betonvloer
Bijzonderheid                       : Een oude parkeergarage (kelder) waar ondergronds een
                                               Nieuwe naast werd gebouwd en vervolgens gekoppeld.
Locatie werkzaamheden     : Hoog Catharijne Utrecht
 
Omschrijving probleem / aanvraag           :

De betonvloer van de oude garage was in zeer slechte staat. Aan Moru werd gevraagd of wij hier een oplossing voor konden aanleveren. Na overleg met de mensen van Ega-Floor-Tec hebben wij een oplossing aangeboden aan de aannemer.

Oplossing:
De eindafwerking van de te renoveren vloer moest bestaan uit een oppervlak dat geschikt zou zijn voor het aanbrengen van een coating zoals deze ook in de nieuw gebouwde garage op de nieuwe betonvloeren ging worden toegepast. Hierbij is gekozen voor een cementgebonden gietvloer welke in een dikte van +/- 8 mm ging worden aangebracht.

Ter voorbereiding van het aanbrengen van deze gietvloer moest er echter nog wel iets met de betonvloer gebeuren. 30 jaar gebruik van deze vloeren in een parkeerkelder hadden hun sporen achtergelaten en er waren de nodige schades, delaminaties te zien terwijl de vloeren in het geheel ook zwak waren en bij hechtproeven niet de minimale waarden haalde om de gietvloer op aan te brengen. Bij enkele testen bleek dat nat het verwijderen van de toplaag van de vloeren deze waarden wel werden gehaald. Hiertoe moest echter wel minimaal, afhankelijk van de locatie, 10 tot 20 mm van de vloer worden verwijderd.

De toplaag werd van de betonvloer afgefreesd met een speciale lamellen frees die een zeer strak freesbeeld geeft. Dit is belangrijk om overmatig gebruik van het materiaal voor de gietvloer te voorkomen. Aansluitend werd de betonvloer, afhankelijk van de locatie en toestand van de vloer gestraald of met behulp van diamant gereedschap gefreesd.

Start typing and press Enter to search