Wij van Moru uit Purmerend waren vereerd toen wij werden gevraagd om de terrazzovloer in het atrium van dit prachtig gerenoveerde gebouw te schuren.

Het op 20 april 2017 door Koning Willem-Alexander geopende pand aan de Bezuidenhoutseweg 30 (B30) te Den Haag werd in opdracht van de Rijksgebouwendienst door Facilicom in samenwerking met KAAN Architecten geheel  gerenoveerd.

De prachtige, door de beeldend kunstenaar Rob Birza ontworpen, terrazzo vloer vormt de basis voor het centraal in het pand gelegen atrium.

Het werk betekende zowel in technisch opzicht als qua planning een uitdaging. Door de vele verschillende toegepaste kleuren en steensoorten waren er voor de aanvang van de schuur werkzaamheden behoorlijke niveau verschillen aanwezig in de aangebrachte terrazzo. Dit werd veroorzaakt door de vele kleine vlakken die allemaal naast elkaar werden gemaakt en toch steeds weer goed verdicht moesten kunnen worden. Hierdoor komen de vlakken dus steeds iets hoger te liggen dan de volgende.

Als basis dienden de perfect (ook op hoogte) aangebrachte messing profielen die door de terrazzo bedrijven van Marco Maarschalkerweerd en Eric van der Zande. ruim 3 maanden werk zit er in het stellen van deze profielen die als gouden lijnen tussen alle terrazzo vlakken in liggen.

Bij het verkrijgen van de opdracht voor deze +/- 160 m2 werd een vaste uitvoeringsduur overeengekomen. Omdat er door de grote niveau verschillen veel materiaal moest worden weggeschuurd kon hier niet met een standaard planetaire machine worden geschuurd en diende er speciale diamant gereedschappen te worden gebruikt. Naast het geheel vrij schuren van de gebruikte toeslagmaterialen en profielen was ook het vlakhouden van de terrazzovloer natuurlijk van groot belang. Door de werkwijze van Moru en de gebruikte schuur- en controle technieken is dit zeer goed en binnen de gestelde termijn gelukt.

Wij bedanken onze opdrachtgever voor het gestelde vertrouwen en kunnen wéér terugkijken op een geslaagd project waarbij Moru een bijdrage mocht leveren aan een prachtig project.

Jeroen Ruitenbeek

Moru.

 

 

Start typing and press Enter to search

Hier wordt door Moru een speciaal type diamant toegepast waardoor het mogelijk werd om met droog schuren toch een laag bitumineuze lijmresten verwijderen van een betonvloerbetonfreze, betonaffrezen, beton frezen, beton affrezen betonvloer frezen betonnloer affrezen