1

Beton Terrazzo in de Horeca

Betonvloer polijsten tot een representatieve vloer

Moru heeft op dit project een prachtige Beton Terrazzo geleverd.


Prachtige beton terrazzo vloer in een restaurant

Met een standaard betonvloer een prachtige en representatieve betonvloer maken door de betonvloer na het storten “in het grind” te schuren en later te polijsten.

 

 

 

 

Wat is: Beton Terrazzo?

De naam terrazzo stamt van het Italiaanse terras. Terrazzo zoals dit in Nederland wordt toegepast vind je vaak op vloeren en in aanrechtbladen. Het wordt gemaakt met behulp van verschillende kleuren cement en steenkorrels van o.a. marmer. Terrazo is een duurzaam, maar door de benodigde handmatige verwerking, ook een duur product.

Beton Terrazzo zit eigenlijk in elke betonvloer! Beton bestaat uit zand, grind en cement. In elke betonvloer is dit materiaal aanwezig alleen niet zichtbaar doordat aan de bovenkant van de betonvloer alleen cement zichtbaar is.

Haal je dit grijze laagje echter weg dan zie je dus het betongrind zitten.

Beton Terrazzo maak je dan ook door de toplaag van de betonvloer af te schuren tot “in het grind”.  Vervolgens volgt het in diverse polijstgangen bewerken van de vloer totdat de juiste dichtheid en glans is bereikt.

Het resultaat mag er zijn en wordt in Beton Terrazzo genoemd. Een sterke, zeer representatieve, betonvloer geschikt voor vele toepassingen.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Gerenoveerde betonvloer