Vlakheids correctie 12.000 m2 betonvloer

Bij de nieuwbouw van een logistiek gebouw in Amsterdam was het goed fout gegaan bij het storten en afwerken van de betonvloer. De afspraak met het vloerenbedrijf was het leveren van een betonvloer met een vlakheidsklasse conform NEN 2747 klasse 2.

Uit de vlakheidsmeting die bij de oplevering van de vloer werd uitgevoerd bleek echter dat deze vlakheidsklasse zelfs bij benadering niet werd behaald.

De verschillen tussen hoog en laag liepen in de vloer op tot 35 mm waarbij de gestorte betonvloer zowel boven als onder overeengekomen peil lag.

Egaliseren kon niet zomaar!

Door de grote hoogte verschillen in de betonvloer kon de vloer niet worden uitgevlakt door deze simpelweg te overlagen met een gietmortel. Hiermee zou de vloer, als de gewenste vlakheidsklasse al gehaald kon worden, nog vele mm verder boven peil komen te liggen en zouden aansluitingen met de vele dockboards in de vloer e niet meer gemaakt kunnen worden.

Gietvloer weber.floor_4610 aanbrengen op 3D gefreesde ondergrond met handhaving van beoogd vloerpeil:

De enigste juiste oplossing van dit probleem op zo’n grote vloer, waarbij het originele ontwerp zoveel mogelijk wordt gehandhaafd, was het aanbrengen van een kwalitatieve gietmortel (hier is gewerkt met weber.floor_4610)op de juiste dikte en op het gewenste vloerpeil.

Hiervoor moest echter wel een flinke hoeveelheid beton worden afgefreesd én dit frezen moest dan ook nog heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Hiervoor werd door Moru een zware 23 tons Wirtgenfrees ingezet voorzien van een 3D machinesturing. Met behulp van een Totalstation en de 3D sturing op de freesmachine werd de betonvloer op de juiste hoogte afgefreesd.

Staalvezel vloer:

Na het op hoogte frezen van de betonvloer moest de betonvloer worden geschuurd om de omhoog staande staalvezels vlak te schuren zodat deze niet boven de later aan te brengen gietvloer zouden uitsteken. Het diamantschuren werd uitgevoerd met een machine met drie planetaire schuurkoppen in banen van 2.20 m1.

Als laatste voorbereiding werd deze gefreesde en geschuurde betonvloer gekogelstraald t.b.v. een optimale hechting van de aan te brengen gietvloer.

NEN 2747 klasse 2 gerealiseerd op de vloer met behoud van vloerpeil!

Na deze voorbereidingen kon de weber.floor_4610 op de vloer worden aangebracht in de juiste dikte en met behoud van peil in de juiste vlakheid.

Renovatie gehele betonvloer:

Gelijktijdig met het herstellen van de dilataties werd de gehele betonvloer door Moru stevig aangepakt. Eerst werd de betonvloer zwaar geschuurd totdat de vervuilde en versleten toplaag geheel was afgeschuurd. Daarna werden de beschadigingen in de betonvloer hersteld en werd deze vervolgens in zijn geheel in verschillende stappen gepolijst.  Als resultaat van het geheel van de werkzaamheden heeft de klant weer een representatieve, goed schoon te houden en veilige betonvloer gekregen.

Related Projects
 • Onvlakke betonvloer herstellen
  Onvlakke betonvloer herstellen
  Aannemers Beton Beton Polijsten Beton schuren Betonvloer renovatie Diamant Polijsten Diamant Schuren Herstellen versleten vloeren Herstellen verstoffende vloeren Vlakken onvlakke vloeraansluitingen Vlakken onvlakke vloeren
 • Dilatatievoegen herstel
  Dilatatievoegen herstel
  Aannemers Beton Beton Polijsten Beton schuren Betonvloer renovatie Diamant Polijsten Diamant Schuren Herstellen versleten vloeren Herstellen verstoffende vloeren Vlakken onvlakke vloeraansluitingen Vlakken onvlakke vloeren
 • Beton Terrazzo vloeren en elementen
  Beton Terrazzo vloeren en elementen
  Beton Beton Polijsten Beton Terrazzo Diamant Polijsten Diamant Schuren Terrazzo
 • Vloeren APK keuringsstations vlak gemaakt!
  Vloeren APK keuringsstations vlak gemaakt!
  Diamant Polijsten Diamant Schaven Diamant Schuren Vlakken onvlakke vloeraansluitingen Vlakken onvlakke vloeren

Start typing and press Enter to search