Koplampafstelapparaat op vlakke ondergrond

 In Blog

Koplampafstelapparaat op vlakke ondergrond: Het RDW stelt per 01-01-2022 nieuwe eisen aan de opstelplaats van het koplampafstelapparaat.

Dit betekent overigens niet meteen dat u als erkenningshouder direct tegen extra kosten aan loopt. Dat hangt af van de situatie in uw werkplaats van zowel de opstelplaats van de te keuren voortuigen als van de opstelplaats van het koplampafstelapparaat.

Opstelplaats van het koplampafstelapparaat:

Voor de vloer van de opstelplaats van het koplampafstel apparaat geldt dat deze aan de gestelde vlakheidseisen moet voldoen.
De erkenningshouder heeft hier echter de keuze om de vloer onder het apparaat te corrigeren of een een in hoogte verstelbare
railconstructie te plaatsen waarop het koplampafstelapparaat wordt geplaatst.

Opstelplaats (bedrijfs)voertuigen:

Ook voor de opstelplaats van de voertuigen t.b.v. de APK keuring én het afstellen van de koplampen geldt vanaf 1 januari 2022 een minimale vlakheid.
Voldoet een vloer hier niet aan dan zal de vloer t.p.v. de opstelplaats van het voertuig gecorrigeerd moeten worden.

Vlakheids correctie betonvloer:

Moru heeft alle benodigde techniek in huis voor het uitvoeren van de benodigde correcties aan de vlakheid van (beton) vloeren wanneer deze niet voldoen aan de (nieuwe) vlakheidseisen. Met het toepassen van lasersturings techniek beschikt Moru over een aantal unieke machines welke met grote precisie kunnen worden ingezet bij het corrigeren van horizontale oppervlakken.

Met een combinatie van diamantschaven en diamantschuren, of alleen diamantschuren corrigeert Moru de betonvloer tot op de mm.
De voordelen van deze manier van vloercorrectie zijn: a. een hoge nauwkeurigheid van de correctie, b. een snelle doorlooptijd van de werkzaamheden en dus weinig “downtime” van uw keurings locatie en c. zowel een duurzaam resutlaat als een duurzame methode met nauwelijks belasting van ons milieu.

vlakheidsmeting, 3-d vlakheidsmeting, vlakheids correctie
spoormeting-1
3-D machine sturing, APK, vlakheid opstelplaats tbv koplampafstelling
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Supervlak, DIN 15185, DIN 18202, Hoogbouw magazijnen, VNA padenKoplampafstelapparaat