Probleem met afwerking betonvloer opgelost

 In Blog

Heeft u een probleem met een betonvloer? Leg het ons voor!

Probleem met betonvloer afwerking opgelost:
Regelmatig worden wij bij Moru gevraagd om advies bij vloer problemen.
Ook bij dit project ging het om een probleem dat wij met enige regelmaat tegenkomen: Loslatende coating of laagvormende “impregneer”.

Gepolijste betonvloer in expositie ruimte:

Een Villa met een betonvloer maakt nog geen Villa met een woonbetonvloer!
In de betreffende villa was een redelijk nette betonvloer aangebracht met het etiket woonbeton. Helaas voldeed de betonvloer niet aan de verwachting van de opdrachtgever doordat deze:

  1. Niet voldoende verdicht was en een licht “#verbrandetoplaag” had.
  2. Op deze toplaag een impregneer was aangebracht die eigenlijk niet impregneerde maar een laag OP de betonvloer had gevormd.
  3. Deze laag ook nog eens de vloer dusdanig had afgesloten dat uittredend vocht blaasvorming op de vloer veroorzaakte en de dat deze laag losliet van de #aangetastetoplaag.

Nu had de klant in deze mooie, nieuwe, Villa dus een niet zo mooi afgewerkte betonvloer waar de “impregneerlaag” af bladderde.

Gelukkig wist Moru de juiste oplossing en hebben onze vakkundige medewerkers deze betonvloer uiteindelijk toch de gewenste representatieve uitstraling kunnen geven!

  1. Door middel van diamantschuren met zeer fijne gereedschappen, om te voorkomen dat er te diep in de betonvloer werd geschuurd en dan het grind zichtbaar zou worden, werd de loszittende laag van de vloer verwijderd.
  2. Tijdens dit proces werd ook de te zachte #verbrandetoplaag van de betonvloer weggeschuurd.
  3. Nu was er een juiste basis gevormd om de betonvloer goed af te werken door deze te polijsten met diamant, op de juiste wijze te impregneren en deze dan vervolgens te voorzien van een beschermende laag (die natuurlijk geen blazen kan gaan vormen en loslaten.
#loslatendetoplaagbetonvloer #verkeerdebehandelingbetonvloer
Afbladderende toplaag
#coatingsverwijderen #sealersverwijderen #probleemopbetonvloerenoplossen
De loslatende laag en zwakke top werden afgeschuurd!
#geconserveerdbeton #beschermdebetonvloer #betonvloerimpregneren #betonvloer polijsten
Na het opnieuw polijsten en op de juiste wijze en met de juiste producten impregneren kan de Woonbetonvloer uiteindelijk worden voorzien van een beschermlaag.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Betonvloer impregneren Betonvloeren polijsten, gepolijste betonvloer, diamantschuren, diamant polijsten#betonvloerenrenoveren #scheureninbetonvloerenrepareren #scheurenrepareren #betonvloerenschuren