Vlak schuren Natuur IJsbaan Oosterbeek

 In Blog
December 2015: Vlak schuren Natuur IJsbaan Oosterbeek: Moru schuurt betonnen ondergrond van de Skeeler en IJsbaan op Hartenstein te Oosterbeek opnieuw vlak!
Na vele jaren gebruik en erosie door weer en wind was de betonbaan toe aan een onderhoudsbeurt! Moru was een van de partijen die werd uitgenodigd om een voorstel te doen voor het herstel van de baan. De opdracht was tweeledig:
1. Het dusdanig afschuren van de toplaag van de betonbaan dat er een vlak en dicht oppervlak ontstond zodat de baan bij eerste vorst al  bruikbaar zou zijn.
2. Na het afschuren moest de baan ook weer goed bruikbaar zijn voor de skeelers. Dit betreft voornamelijk de overgangen tussen de in de baan liggende platen die in de tijd door verzakkingen ongelijk waren geworden.
Na overleg met de voorzitter van de Oosterbeekse ijsvereniging en een duidelijke uitleg van onze werkwijze verkreeg Moru de opdracht voor uitvoering van de werkzaamheden. Natuurlijk waren wij ook bijzonder blij dat bij de eerst mogelijke vorst van enige betekenis de baan direct in gebruik kon worden genomen als natuurijsbaan. Duidelijk was dat de gekozen werkwijze had gewerkt. Deze werkwijze bestond uit het diamant schuren van het oppervlak van de betonnen baan. Met deze techniek werd de invloed van 25 jaar weer en wind en de hierdoor ontstane geërodeerde toplaag afgeschuurd waardoor er weer een harde en vlakke toplaag op de betonvloer ontstond. Mede door inzet van de juiste machine konden deze werkzaamheden binnen het gewenste tijdsbestek worden uitgevoerd.
Moru wens de gebruikers van deze baan nog vele jaren plezier van deze gerenoveerde baan.
19-01-2016: Uit de Gelderlander!! OOSTERBEEK – Na een hectische nacht en machinepech is de Oosterbeekse ijsbaan dinsdagmorgen om 9.00 uur open gegaan.

Het ijs is voldoende dik. Op sportpark Hartenstein ligt een 400 meter baan. De gele Unimog hield er in de nacht van maandag op dinsdag mee op. Gelukkig bleek de oranje Unimog sterk genoeg om 5.000 liter water en de gele Unimog te trekken. De ijsmeesters en andere vrijwilligers van de Oosterbeekse ijsvereniging zijn de hele nacht in touw geweest om ervoor te zorgen dat er deze dinsdag geschaatst kan worden. De verwachting is dat een paar 1.000 mensen dat zullen doen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

Betonvloer renovatie parkeerdek